„Kamenica 2” do kraja godine

Izvor: TvojPortal.com, 02.Apr.2011, 09:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Kamenica 2” do kraja godine

 
 
(dnevnik.rs) Ministar zdravlja dr Zoran Stanković i predsednik Vlade APV dr Bojan Pajtić posetili su juče institute u Sremskoj Kamenici kao i objekat u izgradnji „Kamenica 2”. Kako je istakao dr Pajtić,jedan od prioriteta Vlade Vojvodine je dovođenje zdravstvenih usluga na najviše evropske standarde. On je podsetio da je u protekle četiri godine preko osam milijardi dinara investirano u zdravstvo Vojvodine i da je izgrađeno niz važnih institucija u zdravstvu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu TvojPortal.com << />
 

- „Kamenica 2„ jeste jedna od najvažnijih institucija koja će se izgraditi do kraja godine - rekao je dr Pajtić. - U njoj će se lečiti pacijenti sa bolestima srca, pluća i onkološki bolesnici. Želimo da im pružimo što kvalitetnije uslove lečenja, onakve kakve imaju bolesnici razvijenih evropskih zemlja. Vrednost investicije je milijardu i 220 miliona dinara. Čak 80 posto posla na „Kamenici 2„ je završeno, predostoje unutrašnji, kozmetički radovi i nabavka i instaliranje opreme. Procenjuje se da tenderske procedure i instaliranje opreme može da bude završeno do kraja godine.
 
Po rečima ministra Stankovića „Kamenica 2„ je još jedan nov izazov da se zdravstvena zaštita u Srbiji podigne na viši nivo.
- „Kamenica 2„ je velika investicija koja će sigurno poboljšati zdravstvenu zaštitu kako građana u Vojvodini, tako i u celoj Srbiji s obzirom da očekujemo da se u ovakvim institucijama obavljaju visoko stručni zdravstveni zahvati.
Posle obilaska „Kamenice 2” ministar Stanković je razgovarao sa domaćinima o nizu pitanja značajnih za funkcionisanje zdravstvenih sistema i definisanje svega što je potrebno da prati izgradnju novih institucija kao što je kadrovska struktura, obrazovanje stručnjaka, osposobljavanje lekara za transplataciju srca i druge najsloženije medicinske procedure. 

Nastavak na TvojPortal.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TvojPortal.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TvojPortal.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.