Bez smanjenja plata za prosečan rad

Izvor: NaDlanu.com, 30.Nov.2011, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bez smanjenja plata za prosečan rad

BEOGRAD, 30. novembra 2011. (Beta) - Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković rekao je u sredu da plate u zdravstvu neće biti smanjene onima koji ispune prosečne rezultate u svojoj matičnoj zdravstvenoj instituciji.

BEOGRAD, 30. novembra 2011. (Beta) - Ministar zdravlja Srbije Zoran Stanković rekao je u sredu da plate u zdravstvu neće biti smanjene onima koji ispune prosečne rezultate u svojoj matičnoj zdravstvenoj instituciji."Zdravstveni radnici koji pokazuju bolje rezultate i oni koji su lideri u radu istovremeno imaju mogućnost da njihova lična primanja budu veća u odnosu na one koji ne mogu da ispune ni prosečne radne rezultate koje je matična zdravstvena ustanova predvidela", kazao je Stanković novinarima u parlamentu.On je rekao da će izmene Zakona o platama u državnim organima i javnim službama o kojima parlament u sredu raspravlja početi da se primenjuju od 1. jula 2012. godine, a da će pretodno biti doneta uredba."Tu uredbu će definisati nadležni ljudi iz Ministarstva i Vlade zajedno sa sindikatima na najbolji mogući način tako da zaposleni u zdravstvenom sistemu ne bi imali nikakve posledice po iznos njihovog ličnog dohotka", naveo je Stanković.On je dodao da je Ministarstvo zdravlja obavilo više razgovora sa sindikatima i obrazložilo svoj stav da svima onima koji u zdravstvenom sistemu ispune prosečan rad u svojoj matičnoj zdravstvenoj instituciji plata neće biti smanjena.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.