Život mi se okrenuo naglavačke kad sam shvatila da sam postala slavna

Izvor: B92, 25.Okt.2021, 20:49

"Život mi se okrenuo naglavačke kad sam shvatila da sam postala slavna"

U manekenkse vode je ušla sa 17 godina i nedavno se prisetila početaka svoje karijere. Život joj se drastično promijenio 90-tih nakon "Guessove" kampanje

"Bilo je to 1987. godine. Plesala sam s porodičnim prijateljima u noćnom klubu u svom Dizeldorfu u Nemačkoj, kad mi je prišao agent iz jedne modne agencije", prisetila se ovih dana Klaudija Šifer (51).

Nekoliko meseci kasnije, tada 17-godišnja devojka uputila se u Pariz s probnim fotografijama. Dve godine kasnije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snimila je svoju prvu naslovnicu za francuski modni magazin Elle.

"Bile su to lude godine. Neverovatan spoj mode, muzike, umetnosti i zabave koji su tu eru učinili dinamičnom, uzbudljivom, kad je nemoguće postalo moguće", kaže danas jedna od najpoznatijih supermodela. Stekla je međunarodnu slavu tokom 1990-ih, pojavljujući se u nizu seksi i razigranih oglasa za Guess farmerke.

"Obišla sam sve gradove u SAD-u zbog promocije farmerki. Jedno jutro izašla sam u lift bez šminke i sakrila lice kosom, a jedna žena me pitala - ‘jeste li vi Guess devojka?’. Tog trenutka sam znala da moj život više nikad neće biti isti", kaže Klaudija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.