Zima će ipak biti uobičajena?

Izvor: B92, 27.Sep.2013, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zima će ipak biti uobičajena?

Meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović izjavio je danas da će zima ove godine u Srbiji biti uobičajena, istakavši da ne postoji pouzdana metodologija, kojom bi se argumentovali medijski napisi o najavljenoj veoma oštroj zimi.

Prema njegovim rečima, svake godine iz evropskih meteoroloških centara dođe informacija o predstojećoj jakoj zimi u regionu Srbije i Evropi, ali ne postoji pouzdana metodologija kojom bi se to argumentovano tvrdilo. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Po mojim analizama, u našem regionu svake tri ili četiri godine je nešto malo jača zima, zatim svakih sedam do osam godina, a najjača je na svake 22 godine. Sudeći po razvoju prethodnih 20-ak godina, ova zima će biti uobičajena", reko je Todorović.

On je podsetio da je nešto jača zima bila 2005. i u feburaru 2012. godine, dok je prethodna bila relativno blaga.

"Prema faktoru verovatnoće, statističkoj analizi i povratnom periodu vremenskih prilika, najverovatnije je da će zima biti uobičajena i ne izuzetno jaka, kao što to mediji prenose", rekao je Todorović novinarima na obeležavanju Dana Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Srbi mogu da odahnu, zima neće biti jaka!

Izvor: Telegraf.rs, 27.Sep.2013

- Zima će ove godine u Srbiji biti uobičajena i ne izuzetno jaka, kao što to mediji prenose - tvrdi meteorolog Republičkog hidrometeorološkog zavoda Nedeljko Todorović.

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.