Žene vide dalje, svet bez njih je sterilan

Izvor: B92, 08.Mar.2015, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Žene vide dalje, svet bez njih je sterilan"

Papa Franja rekao je danas povodom Dana žena, 8. marta, u obraćanju vernicima, da žene zbog svoje nežnosti i svog strpljenja "vide dalje" i da je svet u kojem su marginalizovane "sterilan".

"Žene nose život i vide dalje, prenose nam sposobnost da vide iza i shvate svet drugačijim očima, kreativnijim srcem, strpljivijim i nežnijim", rekao je papa, posebno pozdravljajući sve prisutne žene medju okupljenima na Trgu svetog Petra i sve žene sveta.

"Osmi mart je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prilika da se podsetimo toga koliko su žene važne i neophodne u našim životima. Svet u kojem su žene marginalizovane je sterilan svet", kazao je papa, a preneli su italijanski mediji.

Franja je rekao i da žene današnjice pokušavaju da stvore humanije društvo koje lakše prihvata različitosti.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Papa: Žene vide dalje jer su strpljivije i nežnije

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Mar.2015, 00:40

Papa Franja rekao je danas povodom Dana žena, 8. marta, u obraćanju vernicima, da žene zbog svoje nežnosti i svog strpljenja "vide dalje" i da je svet u kojem su marginalizovane "sterilan"..."Žene nose život i vide dalje, prenose nam sposobnost da vide iza i shvate svet drugačijim očima, kreativnijim...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.