Zbog nje je promenjen format lične karte

Izvor: B92, 14.Sep.2013, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zbog nje je promenjen format lične karte

Amerikanka koja ima najduže prezime uspela je da ubedi vlasti Havaja da promene format ličnih karata i drugih dokumenata koje izdaju kako bi joj bilo omogućeno da ispiše svih 35 slova svog prezimena.

Dženis Keihanaikukauakahihuliheekahaunaele, koja nosi prezime pokojnog supruga, nije nikada poželela da ga skrati ili vrati devojačko, Vort.

"Obožavam polinezijsku kulturu koju sam prigrlila udajom za Havaićanina. Obožavam svoje havajsko prezime", kazala je Dženis.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Dugi niz godina na vozačkoj dozvoli i ličnoj karti njeno prezime je bilo skraćeno za jedno slovo, ili je, zbog nedostatka prostora, njeno ime bilo izostavljeno.

Nakon što je svoj problem iznela u medijima, vlasti su odlučile da uvedu dokumenta na kojima će maksimum slova za ime i prezime biti povećan na 40.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.