Zašto se poštenje (ipak) isplati?

Izvor: B92, 19.Sep.2013, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto se poštenje (ipak) isplati?

Beskućnik Glen Džejms je pronašao torbu u kojoj je bilo 40.000 dolara i predao je policiji. Zahvaljujući sakupljanju donacija sad će dobiti barem dvostruko više.

Ove subote beskućnik Glen Džejms iz Bostona pronašao je torbu u kojoj je bilo više od 40.000 dolara u gotovini i čekovima i to je sve predao policiji.

Oni su pronašli vlasnika, a priča o njegovom poštenju velikom brzinom se proširila internetom i podstakla EItana Vitingtona iz Alabame, 27-godišnjaka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koji radi u marketingu i koji ni na koji način nije povezan sa Džejmsom, da mu pomogne.

On je, naime, zaključio da pošteni beskućnik zaslužuje malo više od tapšanja po ramenu i pokrenuo za njega akciju skupljanja novca na stranici GoFundMe.com. Cilj mu je bio da sakupi 50 hiljada, a u samo dva dana sakupljeno je više od 93.000 dolara!

"Jednostavno mi je Džejmsova priča bila inspirativna. Sve vreme smo zatrpani negativnim vestima. Džejms ljudima daje nadu i poručuje im da nije sve na svetu loše i ružno", izjavio je Vitington za Rojters i dodao da Džejms još uvek nije odlučio kako će potrošiti novac: zatražio je da sedam dana razmisli pre nego što donese odluku.

Ljudi koji su odlučili da doniraju, za Džejmsa nisu ponudili samo novac već i odeću, hranu, računar.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zašto se poštenje (ipak) isplati?

Izvor: B92, 19.Sep.2013

Beskućnik Glen Džejms je pronašao torbu u kojoj je bilo 40.000 dolara i predao je policiji. Zahvaljujući sakupljanju donacija sad će dobiti barem dvostruko više...Ove subote beskućnik Glen Džejms iz Bostona pronašao je torbu u kojoj je bilo više od 40.000 dolara u gotovini i čekovima i to...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.