Zašto predjelo ima bolji ukus od glavnog jela?

Izvor: OkRadio.rs, 02.Jul.2015, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto predjelo ima bolji ukus od glavnog jela?

Sitnice u velikoj meri mogu da utiču na ukus hrane: način na koji je servirana, njen miris, mesto na kom jedete. Sada možemo da dodamo još jedan faktor na taj spisak. Studija objavljena u časopisu “Food Quality and Preferences” pokazala je da su predjela obično ukusnija od glavnih jela. Studija je obuhvatila samo 60 ispitanika, ali je istraživanje došlo do potvrde pretpostavke koju su imali mnogi gastronomi i kuvari – da jela utiču jedna na drugo i menjaju utisak o celokupnom iskustvu. Eksperiment je sproveden u bistrou Dreksel univerziteta u Filadelfiji, za razliku od većine studija vezanih za...

Nastavak na OkRadio.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta OkRadio.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta OkRadio.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.