Zašto Megan Markl mora da se pokloni pred Kejt Midlton?

Izvor: B92, 26.Maj.2018, 11:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zašto Megan Markl mora da se pokloni pred Kejt Midlton?

I Kejt Midlton i Megan Markl su dobile titulu vojvotkinje kada su se udale za svoje prinčeve. Iako obe imaju 36 godina i jednake su po tituli, od Megan se još uvek očekuje da se nakloni pred Kejt.

Na poklanjanje spuštanjem glave i savijanjem kolena Megan se navikla, jer protokol nalaže da ona to mora da uradi u prisustvu članova kraljevske porodice, pogotovo onih koji su višeg ranga od nje.

Budući da je Kejt udata za budućeg kralja Engleske, Vilijema, ona je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << višeg ranga od Megan.

Meganin muž, princ Hari, šesti je pretendent na presto u naslednom redu, dok je njegov brat Vilijem drugi, i nalazi se odmah iza princa Čarlsa koga bi trebalo bi da nasledi, piše britanski Ekspres.

Najviši ženski čin u kraljevskoj porodici, konsort - kraljica dodeljuje se ženi vladajućeg kralja. Ona neće deliti političke moći, ali će deliti njegov društveni rang i status.

Iako Megan dobija jedan od najviših rangova u kraljevskoj porodici, ona će morati da se poklanja pred svim članovima porodice kada nije u Harijevom prisustvu, jer nije kraljevske krvi.

Pored naklona, od Megan se očekuje da stalno nosi providne najlonske čarape. To se očekuje od svih dama u kraljevskoj porodici, prenosi Nedeljnik.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Zašto Megan Markl mora da se pokloni pred Kejt Midlton?

Izvor: Story, 26.Maj.2018

I Kejt Midlton i Megan Markl su dobile titulu vojvotkinje kada su se udale za svoje prinčeve. Iako obe imaju 36 godina i jednake su po tituli, od Megan se još uvek očekuje da se nakloni pred Kejt. Na poklanjanje spuštanjem glave i savijanjem kolena Megan se navikla, jer protokol nalaže da ona to...

Nastavak na Story...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.