Zaplijenjeno više od milion lažnih novčanica

Izvor: Nezavisne Novine, 08.Jan.2015, 18:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zaplijenjeno više od milion lažnih novčanica

NAPULJ - Italijanska finansijska policija saopštila je danas da je zaplijenila na jugu zemlje više od milion lažnih novčanica u apoenu od 50 evra, koje su bile spremne za puštanje u promet, te uhapsila pet lica.

Policija je u okviru akcije pronašla štampariju u industrijskom skladištu na oko 30 kilometara južno od Napulja. Policija je pronašla 1.012.800 novčanica koje su bile u završnoj fazi sa slikom i filigranom na apoenima od 50 evra.

Dio ovih novčanica bio je >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << skriven iza lažnog drvenog namještaja i u rupi koja se otvarala pomoću elektronskog poklopca.

Policija je uhapsila pet lica, od kojih su tri radnika koja su radila za mašinama, i dvojicu braće, koji su osumnjičeni kao organizatori mreže.

Pokrenuta je istraga o kanalima kojima je ovaj novac trebalo da bude pušten u promet.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Povezane vesti

Zaplenjeno više od milion lažnih evra u Italiji!

Izvor: Mondo, 08.Jan.2015

Italijanska policija zaplenila je više od milion evra lažnih novčanica u apoenima od 50 evra, koje samo što nisu bile puštene u promet, i uhapsila pet osoba, saopštili su danas zvaničnici...Foto: Thinkstock..Lažnih 1.012.800 evra otkriveno je južno od Napulja, objavila je finansijska policija...Kako...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.