Vino za bolji seksualni život žena

Izvor: B92, 03.Feb.2011, 16:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vino za bolji seksualni život žena

Žene koje redovno piju crveno vino imaju bolji seksualni život, tvrdi istraživanje italijanskih naučnika.

Studija sprovedena među ženama u Toskani otkrila je da jedna ili dve čaše vina dnevno mogu doprineti znatno boljem i uzbudljivijem životu u spavaćoj sobi.

Istraživači su ispitali 800 žena starosti između 18 i 50 godina o njihovom seksualnom zadovoljstvu.

Služeći se „indeksom seksualne funkcije" – koji koriste lekari prilikom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << procene ženskog seksualnog zdravlja, otkrili su da žene koje piju vino imaju znatno bolje rezultate od onih koje su izbegavale alkohol.

Krajnji rezultat određivan je na osnovu nekoliko faktora poput seksualnog uzbuđenja, orgazma, zadovoljstva i bola.

Žene koje su pile dve čaše vina dnevno ostvarile su prosečan rezultat od 27. 3 poena u poređenju sa 25.9 poena onih koje su pile jednu čašu dnevno dok su žene koje ne konzumiraju alkohol imale 24.4 poena.

„Veza između vina i ženske seksualnosti poznata je još iz vremena antičke Grčke, a ovo istraživanje je to i potvrdilo", izjavio je vođa istraživanja dr Nikola Mondaini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.