Veza smrti i konzumerizma

Izvor: Domino Magazin, 06.Maj.2012, 15:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Veza smrti i konzumerizma

Zanimljivo otkriće povezuje ova dva fenomena na način koji niste očekivali

Prikazivanje scena nasilja na televiziji podstiču gledaoce na veću kupovinu, tvrdi izraelski istraživač Ilan Dar-Nimrod.

Potrošačko društvo tako izlaz za strah od smrti nalazi u kupovini, koju koristi kao potvrdu sopstvenog postojanja odnosno kao simbol besmrtnosti.

"Trošim, dakle, postojim, glavna je krilatica potrošačkog društva. Scene smrti koje se prikazuju u omiljenim >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << televizijskim serijama i koje asociraju na smrt dobar su mamac za podsticanje kupovine", kaže Dar-Nimrod.

Njegovo istraživanje je pokazalo da su ispitanici bili mnogo zainteresovaniji za kupovinu proizvoda sa reklama prikazivanim posle emitovanja inserata iz serije sa scenama smrti nego posle onih bez scena nasilja.

Saznajte i kako vas prodavci varaju čim uđete u prodavnicu!

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.