Velšanka zamalo platila naskuplju mostarinu u istoriji

Izvor: B92, 08.Apr.2018, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Velšanka zamalo platila naskuplju mostarinu u istoriji

Putujući iz Engleske u Vels, Velšanka Filipa Kousins dala je svoju bankovnu karticu radnici na naplati mostarine, kako bi platila prelazak mosta preko reke Severn.

Radnica je, međutim, u ručni POS terminal unela pogrešne brojeve, pa je umesto uobičajenih 5,60 ukucala iznos od - 56.000 funti!

Da zabuna bude još veća, istu grešku ponovila je i nekoliko trenutaka kasnije, piše britanski Metro.

Filipa Kousins, 42-godišnja radnica Bi-Bi-Sija, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže da je u POS uređaj ukucala svoj pin broj, ne gledajući o kom iznosu je reč.

Radnica joj je, potom, drsko odbrusila da joj je kartica odbijena.

"Rekla sam joj da ne postoji razlog da mi kartica bude odbijena, pa smo ponovile transakciju. Kad mi je kartica i drugi put odbijena, zatražila sam da platim gotovinom", priseća se Filipa.

Radnica je na to, na kraju, nerado pristala.

Transakcija nijednom nije prihvaćena, iz prostog razloga što na Filipinoj kartici nije bilo toliko novca, čak ni sa dozvoljenim minusom.

Filipa Kousins je ponela oba računa sa nerealizovanim transakcijama, a tek kod kuće je primetila o kolikim iznosima se radilo.

Čak i da zarađuje mnogo više, i da je njena banka prihvatila transakciju, bila bi to najskuplja mostarina ikada naplaćena na prelazu preko reke Severn. I to ne jednom nego dvaput!

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Velšanka zamalo platila naskuplju mostarinu u istoriji

Izvor: Vesti-online.com, 08.Apr.2018

Putujući iz Engleske u Vels, Velšanka Filipa Kousins dala je svoju bankovnu karticu radnici na naplati mostarine, kako bi platila prelazak mosta preko reke Severn...Radnica je, međutim, u ručni POS terminal unela pogrešne brojeve, pa je umesto uobičajenih 5,60 ukucala iznos od - 56.000 funti!..Da...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.