Uskoro film o Juriju Gagarinu (VIDEO)

Izvor: B92, 27.Mar.2011, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uskoro film o Juriju Gagarinu (VIDEO)

Film "Prva orbita" filmskog studija "Atik Rum (Attic Room) posvećen 50-godišnjici leta Jurija Gagarina u kosmos, biće u celosti postavljen na "Jutjubu" 12. aprila ove godine.

Film je nastao kao rezultat saradnje režisera Krisa Rajlija sa Evropskom kosmičkom agencijom i astronautima Međunarodne kosmičke stanice (MKS).

Dok je MKS shodno mogućnostima ponovila maršrutu prvog leta Gagarina, astronaut Paolo Nespoli je snimao Zemlju. Ovi kadrovi su kombinovani sa dokumentarnim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snimcima iz 1961. godine.

"Iskombinovali smo istorijski snimak Gagarinovog glasa sa novim kadrovima koje je snimio Paolo. Posle toga smo uklopili originalnu muziku kompozitora Filipa Šeparda i stvorili istinski očaravajuchi film", prokomentarisao je Rajli nastanak filma.

Kompletna verzija filma biće dostupna od 12. aprila na specijalnom kanalu "Firstorbit" na "Jutjubu". Za sada se mogu videti samo tri trejlera filma.

"Jutjub", najpopoularniji videohosting u svetu, u vlasništvu je korporacije "Gugl" od novembra 2006. godine.

Jurij Gagarin je na istorijski let u kosmos poleteo ujutru 12. apria 1961. godine. Kosmički brod "Vastok" startovao je oko devet časova ujutro sa kosmordroma "Bajkonur", i obletevši jedan krug oko Zemlje, sleteo u Saratovsku oblast, s tim što je Gagarin morao da se katapultira i prizemlji uz pomoć padobrana.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prvi let Gagarina na Jutjubu (video)

Izvor: SrbijaNet.rs, 27.Mar.2011

Film "Prva orbita" filmskog studija "Atik Rum (Attic Room) posvećen 50-godišnjici leta Jurija Gagarina u kosmos, biće i celosti postavljen na Jutjubu 12. aprila ove godine. Film je nastao kao rezultat saradnje režisera Krisa Rajlija sa Evropskom kosmičkom agencijom i astronautima Medjunarodne...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Prvi let Gagarina na Jutjubu

Izvor: Politika, 27.Mar.2011

Jurij Gagarin je na istorijsko putovanje u kosmos poleteo 1961...Moskva – Film „Prva orbita” filmskog studija „Atik Rum” posvećen 50-godišnjici leta Jurija Gagarina u kosmos, biće u celosti postavljen na Jutjubu 12. aprila ove godine...Film je nastao kao rezultat saradnje režisera Krisa...

Nastavak na Politika...

Gagarinov let premijerno na Jutjubu

Izvor: Vesti-online.com, 28.Mar.2011, 04:04

Film "Prva orbita", posvećen 50. godišnjici leta Jurija Gagarina u kosmos, biće u celosti postavljen na Jutjub kanal 12. aprila...Film "Plava orbita" nastao je kao rezultat saradnje režisera Krisa Rajlija sa Evropskom kosmičkom agencijom i austronautima Međunarodne kosmičke stanice (MKS) - MKS...

Nastavak na Vesti-online.com...

Koncert Gagarin za duvački orkestar

Izvor: Vostok.rs, 28.Mar.2011

28.03.2011. -..Koncert Gagarin za duvački orkestar, koji je 2004. godine komponovao britanski kompozitor Najdžel Klark, bi je izveden na prvom festivalu duvačkih i simfonijskih orkestara u Londonu. Ta je kompozicija bila oduševljeno prihvaćena od strane britanskih slušalaca koji će 12. aprila...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.