Uhapšen vođa sekte, skrivao informacije o zaraženima

Izvor: B92, 01.Avg.2020, 09:07

Uhapšen vođa sekte, skrivao informacije o zaraženima

Južnokorejske vlasti uhapsile su osnivača tajne hrišćanske sekte Li Man-hea, koja je postala žarište koronavirusa, zbog navodnog skrivanja važnih informacija u vezi sa praćenjem kontakata zaraženih i drugih prestupa.

Li Man-he je uticajan lider Šinćeonji Isusove crkve koja se dovodi u vezu sa više od 5.200 zaraženih koronavirusom ili 36 odsto svih slučajeva u Južnoj Koreji.

Tužiloci tvrde da je 89-godišnji Li zajedno sa drugim sektaškim vođama planirao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da vlastima prećuti informaciju o skoku zaraženih među svojih više o 200.000 sledbenika.

Li je takođe optužen za proneveru više od 4,7 miliona dolara crkvenih sredstava, prenosi Rojters. Uhapšen je odmah pošto je sud izdao nalog za hapšenje.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

UHAPŠEN VOĐA SEKTE: Više od 5.200 njegovih sledbenika zaraženo koronom, a on krije informacije!

Izvor: Kurir, 01.Avg.2020

Južnokorejske vlasti uhapsile su osnivača tajne hrišćanske sekte Li Man-hea, koja je postala žarište korona virusa, zbog navodnog skrivanja važnih informacija u vezi sa praćenjem kontakata zaraženih i drugih prestupa.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.