U ovim zemljama ateizam se kažnjava smrću

Izvor: B92, 01.Apr.2016, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U ovim zemljama ateizam se kažnjava smrću

U poslednje vreme često se može čuti kako svet postaje “sekularno mesto”. Prošle je nedelje britanski premijer Dejvid Kameron izazvao mnogo reakcija kada je u uskršnjoj čestitki Veliku Britaniju opisao kao “hršićansku zemlju”.

Kritičari su podsetili Kamerona da se samo 30 odsto Britanaca izjašnjavaju kao vernici, čime Velika Britanija spada među najmanje religiozne zemlje na svetu.

I dok se zapadni svet prepucava o religioznosti, mnoge će verovatno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iznenaditi činjenica da na svetu postoje zemlje u kojima je izuzetno opasno biti ateista, odnosno ateisti mogu zbog svog neverovanja biti osuđeni na smrt.

Ovo su zemlje u kojima se ateizam kažnjava smrću:

1. Avganistan

2. Iran,

3. Malezija

4. Maldivi

5. Mauritanija

6. Nigerija

7. Pakistan

8. Katar

9. Saudijska Arabija

10. Somalija

11. Sudan

12. Ujedinjeni Arapski Emirati

13. Jemen

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATEISTI NA METI: U ovim zemljama ateizam se kažnjava smrću

Izvor: Kurir, 01.Apr.2016

U poslednje vreme često se može čuti kako svet postaje sekularno mesto...Prošle je nedelje britanski premijer Dejvid Kameron izazvao kontroverze kada je u uskršnjoj čestitki Veliku Britaniju opisao kao “hrišćansku zemlju”...Kritičari su podsetili Kamerona da se samo 30 odsto Britanaca izjašnjavaju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.