U Španiji dozvoljeno vređanje kelnera

Izvor: B92, 24.Jun.2009, 20:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U Španiji dozvoljeno vređanje kelnera

Svako ko svrati na piće u kafić "Kasa Počo" u Kuljeri, na jugu Španije, može slobodno da vređa i da viče na osoblje lokala ako za tim oseća potrebu.

Vlasnik kafića i sam podstiče takvo ponašanje gostiju pa čak i nudi besplatno piće onima koji se istaknu nekom originalnom psovkom ili smešnim ispadom.

"Kada dođete posle napornog radnog dana, možete da ih psujete ili da ih nazivate kretenima i imbecilima", izjavio je jedan od redovnih posetilaca kafića španskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << novinskoj agenciji EFE.

Vlasnik lokala Bernard Marijuš, poreklom Poljak, kazao je da je ljudima potrebno mesto gde mogu da se oslobode svojih frustracija u doba ekonomske krize, dodajući da je španski jezik, bogat sočnim psovkama, idelan za to.

"Na taj način svoj bes i nezadovoljstvo neće iskaliti na porodici", istakao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.