Tužna porodična priča rasplakala Dastina Hofmana

Izvor: B92, 09.Mar.2016, 12:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tužna porodična priča rasplakala Dastina Hofmana

Dastin Hofman, kao legenda Holivuda, vodi vrlo prijatan i miran život. Ipak, na tome, kako kaže, ima da zahvali svojim precima.

Slavni glumac se rasplakao kad je saznao da je njegova prabaka Liba, “heroina” koja je preživela sovjetski koncentracioni logor i uspela da pobegne u Ameriku.

Hofman je bio do srži potresen nakon što je saznao da su njegovu prabaku Jevrejku Boljševici odveli iz njene kuće u Ukrajini u ruski gulag nakon izbijanja građanskog rata 1917.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Glumac je bio gost emisije “Finding Your Roots” u kojoj se istražuje porodično stablo slavnih.

“Ona je bila heroj. Kada me ljudi danas pitaju: ‘Šta si ti?’, kažem im: ‘Ja sam Jevrej’. Oni su svi živeli da bi mene doveli do ovog trenutka”, rekao je Hofman.

Njegov otac krio je bolnu istoriju porodice od svog sina, pa je za tužnu Libinu priču čuo tek u emisiji.

Voditelj mu je čak pokazao medicinski karton njegove prabake kada je stigla na ostrvo Elis 1930. u svojoj 62. godini. Nije imala levu ruku, slabo je videla, a opisana je i kao “senilna”.

Liba je imala 53 godine kada je završila u logoru, a njen muž i sin su ubijeni. U logoru je provela pet godina, ali je preživela i uspela da pobegne, prvo u Argentinu, a onda u Čikago. Umrla je 1944. u 76. godini.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.