Turniri na pesku i kampovanje na Lidu

Izvor: S media, 03.Avg.2010, 02:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turniri na pesku i kampovanje na Lidu

Kupališna sezona na Lidu zvanično je počela juče...

Pored toga što posetioci mogu da uživaju na plaži, Beograđani koji vole avanturu, od ove sezone mogu da ponesu i šatore i kampuju na Lidu, a za to je dovoljno da se prijave službama koje vode računa o bezbednosti posetilaca.


KUPANJAC - Beograđani do Lida dolaze preko pontonskog mosta koji je postavlila Vojska Srbije, a prelazak se ne naplaćuje. Kupanje je dozvoljeno od 10 do 20 sati, kada o bezbednosti kupača >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vodi računa pet spasilaca, dežurni lekari i obezbeđenje. U vodi su postavljene bove, koje upozoravaju dokle je bezbedno kupanje, a na plaži sugrađane od sunca štiti i 30 suncobrana. Kupačima su na raspolaganju i tuševi i česme, kao i 12 toaleta.

Na pauzi između sunčanja i kupanja, posetioci će moći i da se opuste u nekom od kafića i restorana koji će uskoro biti otvoreni, a kako u opštini Zemun kažu za naš list, cene u njima će biti povoljne. Ako na Lido ne odete sa društvom raspoloženim za sport, sigurno ćete tamo pronaći nekoga ko je raspoložen za mini turnir u odbojci ili fudbalu na pesku i to na dva uređena sportska terena.

- Tokom sezone organizovaćemo turnire u odbojci, fudbalu i rukometu u pesku. Vodili smo računa i o najmlađima, pa će za njih na bini biti izvođene pozorišne predstave i programi namenjeni njihovom uzrastu - kaže za „24 sata” Milosav Stamenov, član Veća opštine Zemun.

Oni koji se na Lido upute sa kućnim ljubimcima treba da znaju da neće moći da ih dovode na plažu.

- Zabranjeno je puštanje pasa na plažu. Na Lidu ima puno prostora za šetnju tako da će moći samo tuda da se kreću. Od ove godine smo sugrađanima koji vole da kampuju omogućili da to učine i na Lidu. Moći će da postave šatore na prostoru koji smo samo za to namenili, a koji nije blizu plaže. Oni koji to žele treba da se prijave dežurnim službama na plaži - kaže Stamenov.

Sugrađani se častili ribljom čorbom

PROSLAVA - Tokom prvog dana kupališne sezone, na Lidu je upriličen i kulturno-umetnički i sportski program, a posetioci su se juče počastili i ribljom čorbom i paprikašem koji su besplatno deljeni. U organizaciji Nautičkog kluba “Liman” juče je održana i Peta beogradska regata.

Izvor: 24sata

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.