Turisti ubili mladunče delfina zbog selfija

Izvor: B92, 18.Feb.2016, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Turisti ubili mladunče delfina zbog selfija

Prošle nedelje u letovalištu Santa Teresita u Buenos Ajresu uginulo je mladunče laplatskog rečnog delfina akon što su ga turisti izvukli iz okeana i grubo prenosili iz ruke u ruku kako bi pravili selfije.

Nakon što su ga bacakali okolo kao trofej, turisti su ostavili mladunče da ugine na pesku.

Fotografiju je načinio Hernan Korija, koji se zatekao na licu mesta.

Turisti su čak, nakon što je mladunče uginulo, nastavili da fotografišu njegovo mrtvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << telo.

Prema Fondaciji Vida Silvestre, jedinke ove vrste, kao i drugi delfini, ne mogu da provedu mnogo vremena van vode. Oni imaju vrlo debelu i masnu kožu, koja održava njihovu telesnu toplotu, a atmosferski uslovi na suvom čine da brzo dehidriraju i uginu.

“Ne možemo ni da zamislimo traume koje je doživela ne samo ova beba, već i njena majka”, saopštila je PETA.

Laplatski rečni delfin naseljava jugoistočne vode Južne Amerike. Na planeti je ostalo samo još oko 30.000 jedinki.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

LJUDI SU STVARNO NEKAD NELJUDI: Mladunče delfina uginulo jer su želeli da naprave selfi

Izvor: Kurir, 18.Feb.2016

Prošle nedelje u letovalištu Santa Teresita u Buenos Ajresu uginulo je mladunče laplatskog rečnog delfina akon što su ga turisti izvukli iz okeana i grubo prenosili iz ruke u ruku kako bi pravili selfije...Nakon što su ga bacakali okolo kao trofej, turisti su ostavili mladunče da ugine na pesku...Fotografiju...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.