Top predlog za subotnji ručak: Pilav kakav do sada niste probali (RECEPT)

Izvor: BKTV News, 06.Okt.2018, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Top predlog za subotnji ručak: Pilav kakav do sada niste probali (RECEPT)

Brzo, ukusno a sastojke najverovatnije imate u frižideru.

Za ovaj recept biće vam potebno:

PRIPREMA:

Piletinu skuvati kako biste i obično, a tečnost u kojoj se kuvala sačuvati. Potom je iseckati na sitne komade, pa zajedno sa lukom i šargarepom staviti na nekoliko minuta da se proprži, u malo dubljoj šerpi. Kada piletina blago porumeni, u celu smesu dodati pečurke i dinastati sve ne više od deset minuta. Tokom kuvanja, postepeno dodavati vodu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u kojoj se piletina prethodno kuvala.

Rupa na kašikama za špagete nije tu bez razloga, a evo u čemu je tajna i mnogo će vam se svideti!

Kada su pečurke gotove, celoj smesi dodati prethodno skuvan pirinač, dodati i začine po želji, i dobro promešati. Neka vas ne buni to što se masa retka, sa dosta tečnosti, tako i treba da bude. Sve to izliti u vatrostalnu činiju i peći na 200 stepeni, maksimum 25 minuta.

Ukoliko niste ljubitelj mesa, ovo jelo možete napraviti i bez piletine, pa poslužiti kao dodatak nekom drugom jelu.

Ovu hranu smete da zagrejete samo jednom

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.