Izvor: BKTV News, 06.Okt.2018, 13:31 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Top predlog za subotnji ručak: Pilav kakav do sada niste probali (RECEPT)
Brzo, ukusno a sastojke najverovatnije imate u frižideru.
Za ovaj recept biće vam potebno:
PRIPREMA:
Piletinu skuvati kako biste i obično, a tečnost u kojoj se kuvala sačuvati. Potom je iseckati na sitne komade, pa zajedno sa lukom i šargarepom staviti na nekoliko minuta da se proprži, u malo dubljoj šerpi. Kada piletina blago porumeni, u celu smesu dodati pečurke i dinastati sve ne više od deset minuta. Tokom kuvanja, postepeno dodavati vodu >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u kojoj se piletina prethodno kuvala.
Rupa na kašikama za špagete nije tu bez razloga, a evo u čemu je tajna i mnogo će vam se svideti!
Kada su pečurke gotove, celoj smesi dodati prethodno skuvan pirinač, dodati i začine po želji, i dobro promešati. Neka vas ne buni to što se masa retka, sa dosta tečnosti, tako i treba da bude. Sve to izliti u vatrostalnu činiju i peći na 200 stepeni, maksimum 25 minuta.
Ukoliko niste ljubitelj mesa, ovo jelo možete napraviti i bez piletine, pa poslužiti kao dodatak nekom drugom jelu.
Ovu hranu smete da zagrejete samo jednom