Tinejdžer sufrovao sa ocem, pa ga ubila bela ajkula

Izvor: B92, 29.Dec.2023, 13:05

Tinejdžer sufrovao sa ocem, pa ga ubila bela ajkula

U Južnoj Australiji dogodio se treći fatalni napad ajkule u kom je poginuo 15-godišnji surfer.

Kai Kovlej napadnut je od strane velike bele ajkule dok je surfovao sa svojim ocem na Etel plaži na poluostrvu Jork, zapadno od njegovog rodnog grada Adelaide, navele su vlasti.

Dovučen je na obalu, ali hitna služba nije uspela da ga oživi.

Pre toga, surferi su poginuli u napadima ajkula u udaljenim delovima Južne Australije u maju i oktobru, a njihova tela >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nikada nisu pronađena.

Premijer Južne Australije, Piter Malinauskas, rekao je da je bilo 11 smrtonosnih napada ajkula u vodama te države od 2000. godine.

"Činjenica da su se tri od tih smrtnih slučajeva dogodila od maja je zapanjujuća i zabrinjavajuća", rekao je on za televiziju "Nine Network".

Malinauskas je rekao da vlada malo toga može da učini kako bi plaže bile bezbednije izvan Adelaidea, glavnog grada države.

Izvan države, 16-godišnja devojčica koju je u februaru ubila ajkula bik u reci u gradu Pertu, na zapadnoj obali, bio je drugi smrtonosni napad ajkule u Australiji tokom 2023. godine.

Stručnjak za ajkule iz Adelaidea, Endru Foks, rekao je da je povećanje napada ajkula u Južnoj Australiji ove godine, uključujući dva napada bez smrtnog ishoda, teško objasniti. Rekao je da oblačni uslovi poput onih na plaži Etel mogu ohrabriti ajkule da napadnu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.