TATATATIRA: Kockica napunila 41 godinu

Izvor: NaDlanu.com, 27.Nov.2015, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TATATATIRA: Kockica napunila 41 godinu

Branko Kockica je drugare pozdravljao s pozdravom “tatatatira”, koji predstavlja mešavinu značenja reči zezanje i opušteno.

Na današnji dan, 27. novembra 1974. Televizija Beograd emitovala je prvu epizodu serije za decu “Kocka, kocka, kockica”. Koncipirana kao obrazovno-zabavna emisija za decu predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, “Kockica” je postigla veliki uspeh, neočekivan čak i za njene kreatore. Voditelj, glumac Branko Milićević postao >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << je najomiljenija ličnost za generacije klinaca rođenih 70-ih i 80-ih širom Jugoslavije.

U svakoj epizodi obrađivala se nova tema kroz razgovor s decom iz beogradskih predškolskih i pškolskih ustanova. Kreativni tim “Kockice”, pored ostalih, činili su scenarista Ljubiša Đokić i urednik Ljubiša Bogićević, kojeg je potom nasledila Biserka Pejović. Serijal se emitovao uz kraće prekide do 1993. Snimljeno je 257 epizoda.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) 41 GODINA TATATATIRE: Na današnji dan emitovana prva emisija Kockice!

Izvor: Kurir, 27.Nov.2015

BEOGRAD - Prva emisija televizijske serije Kocka, kocka, kockica je emitovana na današnji dan 1974. godine. Emisija uz koju su mnogi odrastali ostala je prepoznatljiva po uzrečici "Tata-ta-tira!"...Branko Milićević je bio voditelj kultne emisije koja ima više od 250 epizoda. Dve godine pre prvog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.