Švedska kraljica živi s duhovima u dvorcu

Izvor: B92, 05.Jan.2017, 14:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švedska kraljica živi s duhovima u dvorcu

Kraljica Silvija od Švedske tvrdi da je Palata Drotningholm kod Stokholma, gde živi, ukleta, ali kaže da su tamošnji "duhovi veoma prijateljski".

"Ima čovečuljaka, (...) duhova. Oni su veoma prijateljski, ali ponekad osećate da niste sasvim sami", rekla je 73-godišnja kraljica.

"To je zaista uzbudljivo. Ali nema straha", rekla je kraljica, kćerka jedne Brazilke i jednog nemačkog biznismena.

I sestra kralja, princeza Kristina, slično razmišlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o Palati Drotningholm, rezidenciji kralja Karla 16. Gustafa i kraljica Silvije, izgrađenoj u 17. veku na ostrvu Lovon i stavljenom na listu svetske baštine pod zaštitom UNESKO.

"Mnogo je energije u ovoj kući. Bilo bi čudno da nije i u tom obliku" - duhova, rekla je princeza Kristina u dokumentarcu koji će biti emitovan u četvrtak.

Švedska, gde su većina stanovnika ateisti, nije zemlja sujeverja, ali ima glasina i o drugim ukletim dvorcima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.