Sve je više slepih miševa u Beogradu, a evo i zašto VIDEO

Izvor: B92, 15.Jul.2020, 11:55

Sve je više slepih miševa u Beogradu, a evo i zašto VIDEO

Ne žale se Beograđani više samo na komarce, već i na sve veći broj slepih miševa. Nisu više sigurni da li je to uobičajeno u ovo doba godine.

Kristijan Ovari, biolog iz Beogradskog zoo vrta rekao je da slepi miševi uvek plene pažnju, bilo kada je reč o legendi o besnilu, o vampirima, koronavirusu. On je rekao da korona koju speli miševi imaju nije ista ona koju imaju ljudi.

"Komarci su podstanari u kući, a speli miševi su dobri u ovoj priči, jer u toku >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << noći pojedu i do 300 komaraca na sat vremena. Ovo je doba godine kada su slepi miševi posebno aktivni zato što u ovo doba imaju male", rekao je Ovari za TV Prva.

Ovari je rekao da su se slepi miševi "fantastično prilagodili urbanom ekosistemu" i da žive u pukotinama zgrda, u "našoj lošoj izolaciji".

Pogledajte više u videu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.