Svakog dana, svakog časa, Nataša Dragnić

Izvor: Domino Magazin, 04.Dec.2012, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svakog dana, svakog časa, Nataša Dragnić

Knjiga za sve romantične duše

Roman „Svakoga dana, svakoga časa“ Nataše Dragnić, koji je objavila Laguna stigao je do nas u prevodu sa nemačkog jezika i sa oreolom internacionalnog hita koji je za godinu dana objavljen u 29 zemalja.

Autorka (1965) je rođena Splićanka koja je diplomirala i magistrirala germanistiku u Zagrebu, zatim se usavršavala u Nemačkoj a od 1994. živi u Erlangenu i predaje nemački jezik strancima.

Oprobala se pišući priče, >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << ali nije uspevala da ih plasira pa je zato prodaju debitantskog romana poverila agentu koji je za dva meseca našao izdavača, nemačku filijalu multiunacionalne komapnije „Rendom“.

Roman se pojavio u Nemačkoj, sredinom 2011. ali su autorska prava bila prodata, širom sveta još dok je bio u rukopisu. Među najvažnijim kupcima su SAD, Kina, Koreja, Španija, Velika Britanija i dr, tržišta na kojima nije lako plasirati savremenu ljubavnu priču i to nepoznatog pisca.

U savremnom svetu, kojim vladaju brza hrana za poneti, otuđenost, seks na brzaka, brakovi bez topline, svakome je potrebna barem nada da postoje ljubavi koje traju zauvek.

Susret Luke i Dore u romanu „Svakog dana, svakog časa“ se odigrava prema scenariju bajke „Uspavana lepotica“, samo što, u ovom slučaju, princ je taj koji pada u nesvest kada se u vrtiću pojavi njegova princeza, i ona ga „budi“ poljupcem. Tu ljubav na prvi pogled, naglo prekida odlazak Dore sa roditeljima u Pariz a princ ostaje u Makarskoj koja je sumorna provincija kada prođe letnja turistička sezona. Dosadu i žal za Dorom popunjava devojkama koje su mu pri ruci i tugu utapa u vinu.

Iako rastavljeni i bez mogućnosti da stupe u kontakt, oboje ne zaboravljaju na onog drugog, jer osećaju da su samo kada su zajedno- kompletni. Njihovi putevi se ponovo ukrštaju u Parizu, gde Dora gradi glumačku karijeru, a Luka je stigao kao mladi slikar koji obećava.

Nataša Dragnić je prihvatila poziv Lagune da gostuje u Beogradu da bi lično promovisala svoj roman. To će biti prilika da se srpski čitaoci sretnu sa novom svetskom literarnom zvezdom u petak, 7. decembra u 12 sati u knjižari Delfi u SKC-u i dobiju potpisan primerak knjige.

Ovu knjigu kao i sve druge naslove izdavačke kuće Laguna, možete pronaći u Laguninom Klubu čitalaca u Resavskoj 33, u svim objektima knjižarskog lanca DELFI, u Kralja Milana 6, u knjižari DELFI SKC, u Makedonskoj 12, Bulevaru kralja Aleksandra 92, Bulevaru kralja Aleksandra 146, Glavnoj 20 u Zemunu, Vareškoj 4 (Miljakovac), Požeškoj 118a (Banovo brdo), u knjižarama na Novom Beogradu u Immo outlet centru i Super Veru u Milutina Milankovića 86a, knjižari u TC Zira, knjižari na Aerodromu „Nikola Tesla“, kao i u knjižarama u Subotici, Nišu, Novom Sadu, Kragujevcu, Čačku, Valjevu, Sremskoj Mitrovici, Kraljevu, Šapcu, Požarevcu, Jagodini, Leskovcu, Zaječaru, Podgorici, Banja

Laguna i Domino Magazin poklanjaju knjigu jednom čitaocu koji pošalje mejl na knjige@ dominomagazin.com. Čitaocima koji su zakasnili nećemo odgovarati na mejlove.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.