Sud primorao roditelje da promene ime svoga sina

Izvor: B92, 26.Maj.2018, 09:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sud primorao roditelje da promene ime svoga sina

Sud u Italiji pozvao je roditelje četrnaestomesečnog dečaka Benita kako bi ih primorao da promene ime svog deteta.

Dečak je dobio ime u čast svoga dede, koji se takođe zvao Benito. U Italiji je, naime, još uvek čest slučaj da se detetu ime da po dedi.

Problem ovog malog Benita, međutim, nije ime, već prezime - Musolini. Tako se njegovo puno ime podudara sa imenom i prezimenom italijanskog fašističkog diktatora (1883. - 1945.) iz perioda pre i za vreme Drugog >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetskog rata.

To je bilo previše za sud u Đenovi, koji je zbog toga pozvao roditelje kako bi ih zakonskim putem prinudio da promene ime svog deteta, piše dnevnik Gazeta di Parma.

Dačakova porodica, međutim, nije ni u kakvim rodbinskim odnosima sa nekadašnjim fašističkim vođom Italije, poznatom po tituli "duče" (it. vođa), koju je sam sebi nadenuo.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

JEDAN JE BENITO MUSOLINI: Sud primorao roditelje da promene ime dečaku iakno nisu u rodu sa fašističkim diktatorom

Izvor: Kurir, 26.Maj.2018

Italijanski sud je pozvao je roditelje Benita, 14-mesečnog dečaka, kako bi ih primorao da promene ime svojeg deteta, dato u čast dede koji se zvao Benito.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.