Stroža pravila ponašanja za turiste koji posete Angkor Vat

Izvor: Radio 021, 12.Nov.2015, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stroža pravila ponašanja za turiste koji posete Angkor Vat

Turisti prilikom posete hramu Angkor Vat više neće moći da puše, poklanjaju novac deci koja prose, a zabranjeni su i selfiji sa monasima...

Od 1. januara 2016. godine, glavni kmerski hram u Angkoru, otvaraće svoja vrata za javnost u 5:30 ujutro kako bi turisti iz hrama mogli da posmatraju izlazak sunca, ali posetioci će takođe morati da poštuju novi kodeks ponašanja. Monasi hrama, turistički vodiči, lokalne vlasti i Unesko razmatrali su tokom protekle dve godine koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << vidove nedoličnog ponašanja bi trebalo zabraniti.

Donete su sledeće odluke:

- zabranjeno je pušiti u hramu

- zabranjeno je davati novac deci koja prose

- zabranjeno je nošenje šortseva, suknji iznad kolena i majica koje otkrivaju ramena

- izričito je zabranjeno pokazivanje genitalija.

"Davanjem novca turisti ohrabruju decu na prosjačenje umesto na odlazak u školu. Ako zaista želite da im pomognete, donirajte novac lokalnoj dobrotvornoj organizaciji", izjavio je Endru But, osnivač kambodžanske rute kompanije ABOUTAsia Travel. "Žene ne bi trebalo da sede i stoje suviše blizu monaha, niti da ih dodiruju. Ukoliko želite da se fotografišete sa nekim od njih, u obavezi ste da od monaha zatražite pristanak jer su u pitanju osobe od poštovanja", dodao je.

But je naročito naglasio da bilo kakav vid krađe ili nanošenja materijalne štete hramu predstavljaju zločine koji su zakonom zabranjeni. Isto važi za pokazivanje seksualnih organa i golotinju u javnom prostoru.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

U hramu mora da se zna red: Angkor Vat uvodi kodeks ponašanja za turiste

Izvor: Svet, 12.Nov.2015

Od 1. januara 2016. godine, glavni kmerski hram u Angkoru, otvaraće svoja vrata za javnost u 5:30 ujutro kako bi turisti iz hrama mogli da posmatraju izlazak sunca, ali posetioci će takođe morati da poštuju novi kodeks ponašanja.. Monasi hrama, turistički vodiči, lokalne vlasti i Unesko razmatrali...

Nastavak na Svet...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.