Stanodavac sakrio bivšem stanaru stvari: Samo mu je poslao geolokacije

Izvor: B92, 11.Apr.2023, 22:13

Stanodavac sakrio bivšem stanaru stvari: Samo mu je poslao geolokacije

Jedan stanodavac je stvari koje bivši stanar mesecima nije iznosio sakrio po okolini. Stanaru je poslao geolokacije, u stilu potrage za blagom. Neke su pronašli slučajni prolaznici i odneli u biro za izgubljene stvari. Stanodavac se sada suočava sa tužbom za krađu.

Pola godine ga je uzalud zvao da iznese stvari iz stana, a onda je uzeo pravdu u svoje ruke. Jedan stanodavac je zaostale kućne uređaje i dokumenta bivšeg stanara sakrio oko gradića Ramingena, a čoveku samo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslao geolokacije gde da ih traži.

Neki od sakrivenih predmeta su predati birou za izgubljene stvari - tamo su ih odneli slučajni prolaznici. Neki su nestali. Sada stanodavca možda čeka suđenje, jer je bivši stanar podneo tužbu za krađu, saopštila je lokalna policija.

Policija je građane istovremeno pozvala da ne preduzimaju slične akcije, navodeći da jesu "originalan, ali zakonski veoma upitan način rešavanja građanskih sporova."

Javno tužilaštvo u Memingenu sada razmatra moguće pravne posledice po stanodavca, prenosi dpa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.