Šta se desilo sa čovekom koji je bio jači od Švarcenegera?

Izvor: B92, 14.Maj.2015, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta se desilo sa čovekom koji je bio jači od Švarcenegera?

Bil Petis bio je legenda osamdesetih godina blagoslovena bicepsima većim od onih koje je imao Arnold Švarceneger i bio je lice Olimpijskih igara u Los Anđelesu 1984.

Bio je opsednut jačanjem svojih ogromnih ruku i vežbao je bicepse i tricepse i po šest sati dnevno. Dok je obim Švarcenegerovih mišica iznosio 56 cm, Bil je imao 59 cm.

Svi su želeli njegov autogram, a žene su ga obožavale. “Bili smo kao kraljevi”, rekao je za LA Times.

Trenirao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je u čuvenoj Gold’s teretani i World Gym sa Švarcenegerom koji mu je davao novac, odeću, pa čak i posao u filmu “Poslednji akcioni heroj”.

Poznat je po neverovatnim treninzima – radio je vežbe za triceps bučicama od 180 kilograma, izvodio po 3.000 sklekova i radio vežbe za biceps tegovima od po 100 kg.

Svakog jutra jeo je 20 jaja i isto toliko za večeru. Odbijao je da uzima steroide, nije želeo da vežba poziranje i nikad nije odlučio da pokrene svoj biznis vezan za fitnes.

Nakon što je njegov mentor i osnivač poznate teretane Džo Gold umro 2004, Bil je potpuno izgubio kompas.

Danas je sasvim drugi čovek.

Dok je Švarceneger gradio holivudsku i političku karijeru, čovek koji je imao “najveće ruke na svetu” bankrotirao je i postao beskućnik nastanjen na plaži Venis u Los Anđelesu.

Sada ima 68 godina i čak mu je pre nekoliko godina zabranjeno da učestvuje u bodibilding takmičenju, jer je bio pijan i ponašao se neprimereno. Živi od socijalne pomoći i milostinje.

Spava u kolima, trenira besplatno u teretani, zahvaljujući staroj slavi, a noću radi kao izbacivač u noćnim klubovima.

Danju se fotografiše sa posetiocima plaže, ali izbegava medijsku pažnju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.