Šta muslimanke zaista misle o nošenju hidžaba?

Izvor: B92, 30.Avg.2015, 22:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta muslimanke zaista misle o nošenju hidžaba?

Mnogi ljudi koriste aplikaciju na kojoj mogu anonimno da govore o onome što ih muči, a među njima su i muslimanke komentarisale nošenje hidžaba.

Jedan od najvizuelnijih simbola islama je i hidžab, marama za glavu i vrat kog nose pojedine pripadnice te vere. Za neke, ono je potvrda religioznih verovanja, a za druge je simbol opresije žena. Dok je u pojedinim državama zabranjeno nositi hidžab, u nekim drugim ono je obavezno za žene.

Na internet stranici Whisper >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mnogi ispovedaju svoje tajne želje, mišljenja, žaljenja za nečim... Nedavno su muslimanke otkrile šta zaista misle o hidžabu.

“Sad je 9:45, a već sam dobila tri 'idi dođavola i dva 'mrzim vas' komentara, sve zato što biram da praktikujem svoju religiju i da nosim hidžab', napisala je jedna žena.

“Dok sam danas šetala ulicom u hidžabu, jedan me mladić kamenom gađao u glavu i nazvao me teroristom”, napisala je druga žena.

“Tajno na internetu delim svoje fotografije na kojima ne nosim hidžab”, povjerila se jedna žena.

“Borim se s nošenjem hidžaba, ali se bojim da ga skinem”, napisala je jedna muslimanka.

“Kao žena koja nosi hidžab, nemam ništa protiv žena koje biraju da ga ne nose. Ja sam izabrala, a tako su i one i zbog tih naših izbora svi treba da budemo poštovani'” dodala je ona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.