Srpski dalaj-lama: Zajedno sa mudrošću moramo da idemo napred

Izvor: B92, 28.Okt.2019, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Srpski dalaj-lama": "Zajedno sa mudrošću moramo da idemo napred"

Nik Vujičić, jedan od najuticajnijih govornika u svetu, koga još nazivaju "srpski dalaj-lama" posetio je Banjaluku i na društvenoj mreži Instgaram zahvalio se na dobrodošlici.

On je objavio fotografiju sa sastanka sa srpskim članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom.

Vujičić je juče u Banjaluci održao motivacioni govor na kojem je preneo poruke ljubavi, nade i vere.

"Nas ne definiše koliko posedujemo novca ili popularnost. Ne postoji osoba koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je vrednija ili manje vredna. Mi smo ljudska bića, imamo mane i vrline. Moj ujak je oženio Hrvaticu, drugi Bosanku. Ne postoji ništa dobro u sukobima. Bez obzira na ono što je bilo, zajedno, sa mudrošću, moramo da idemo napred", rekao je Vujičić, prenosi Srpska info.

Jednom prilikom tokom posete Srbiji rekao je da ne želi da bude govornik koji će samo reći "imajte pozitivan stav".

"Ne, ja sam zaista zabrinut za sledeću generaciju. Znam da se nikome ne čini da je budućnost svetla. Ali morate da date sve od sebe i da prvo nađete sreću i mir u svom srcu i spoznate ko ste. Vašu vrednost ne određuje ni posao kojim se bavite, ni vaše obrazovanje, koliko novca imate, čak ni šta drugi misle o vama. Treba da budete srećni sa onim ko ste vi i treba da pronađete svoju svrhu. Najviša svrha koju sam pronašao je ljubav. Budite nečije čudo", rekao je Vujičić.

Nikolas Džejms Vujičić je rođen 4. decembra 1982. godine u Brizbejnu, kao prvo dete srpske porodice Vujičić. Vujičić, rođen sa retkim tetra amalija sindromom, bez ruku i nogu, završio je dva fakulteta, svira bubnjeve, igra fudbal, surfuje i deleći svoju životnu priču i filozofiju inspiriše ljude širom sveta. Do sada je bio u 43 zemlje, čulo ga je četiri i po miliona ljudi.

U braku je i ima četvoro dece.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.