Srednjoškolci na olimpijadi iz fizike

Izvor: B92, 13.Jul.2012, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srednjoškolci na olimpijadi iz fizike

Međunarodna olimpijada iz fizike, na kojoj će našu zemlju predstavljati petočlana ekipa srednjoškolaca, biće održana u Estoniji od 15. do 24. jula.

Naš tim činiće troje đaka iz beogradske Matematičke gimnazije Tamara Šumarac (4. razred), Milan Krstajić (3. razred) i Ilija Burić (3. razred), kao i Milan Kornjača iz Gimnazije u Sremskoj Mitrovici i Jovan Blanuša iz novosadske Gimnazije "Jovan Jovanović Zmaj".

Društvo fizičara Srbije je organizator domaćeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takmičenja na kojem se vrši selekcija takmičara za olimpijadu. Troškove puta u grad Talin, gde se održava tamkičenje, obezbedilo je Ministarstvo prosvete i nauke.

Na sajtu ministarstva navedeno je da su godišnjim planom finansijskih sredstava još ranije predviđena i obezbeđena sredstva u iznosu od 900.000 dinara za odlazak učenika na Međunarodnu fizičku olimpijadu.

Ovo takmičenje se nalazi u Kalendaru međunarodnih takmičenja koje finansira Ministarstvo prosvete i nauke.

Aleksandar Krmpot iz Društva fizičara Srbije je naveo da je prošle godine naša ekipa sa olimpijade iz fizike, koja je održana na Tajlandu, donela dve srebrne i dve bronzane medalje.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.