Srbin ucenjivao čuvenu holivudsku kompaniju (VIDEO)

Izvor: BKTV News, 15.Mar.2017, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin ucenjivao čuvenu holivudsku kompaniju (VIDEO)

Policija je juče uhapsila Momčila Đ. (26) iz Beograda, koji je osumnjičen da je ucenjivao čuvenu holivudsku kuću "20th Century Fox" i našu producentsku firmu.

On je pretio objavljivanjem filma "Bos Bejbi" pre svetske premijere, ukoliko mu ne uplate 24 bitkoina (digitalna valuta), koji vrede oko tri miliona dinara.

Mladić je u  februaru preko interneta kontaktirao rukovodioce filmske kuće i pokušao da iznudi novac, tvrdeći da je nabavio kopiju filma "Bos bebi" >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << koji su oni producirali, a čije bi prikazivanje u bioskopima trebalo da počne krajem marta.Akcija kruševačke policije: Hapšenja zbog droge, nasilja u porodici

Producenti su održavali komunikaciju sa njim, a deo uslova su čak i ispunili, uplativši mu pet od traženih 20 bitkoina, dok nisu saznali da je ucenjivač iz Srbije.

Tada su stupili u kontakt sa srpskim MUP-om i Odeljenjem za visokotehnološki kriminal koji su brzo reagovali i uhapsili ucenjivača.

Momčilo se prvom isplatom nije zadovoljio, već je poslao elektronsku poruku Zoranu Stankoviču, direktoru firme "MSF mega COM film" koji ima sklopljen ugovor za distribuciju filma na srpskom tržištu.

"Ucenom je, kako se sumnja, osumnjičeni od pomenute firme iznudio uplatu od četiri bitkoina, tako da je od holivudske i naše kuće naplatio devet bitkoina , čija je vrednost oko 1,3 miliona dinara", kaže izvor iz tužilaštva.



"Bos Bejbi" je animirani film a glavnom junaku "malom šefu" glas pozajmljuje čuveni američki glumac Alek Boldvin.

Ubrzo pošti su osumnjičenom uplaćeni na račun bitkoini, on je uhapšen i određeno mu je 48-časovno zadržavanje.

UCENA ZA TRAMPA: Ili protiv Putina, ili početak kraja NATO-a

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.