Šokantna izjava Morgana Frimena: SAD je u ratu sa Rusijom

Izvor: B92, 20.Sep.2017, 18:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šokantna izjava Morgana Frimena: SAD je u ratu sa Rusijom

Američki glumac Morgan Frimen, poznat kao vešt pripovedač, mirnog i dubokog glasa, snimio je propagandni video za Komitet za istragu protiv Rusije.

Izvor: rs.sputniknews.com

„Rusija vodi rat protiv Amerike. Moramo da obratimo pažnju dok ne bude kasno“, objašnjava Frimen u videu objavljenom na kanalu „CIR Admin“.

„Napali su nas. U ratu smo“, kaže Frimen na početku videa.

„Iskoristivši haos, on se probija kroz redove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << postsovjetske Rusije i postaje predsednik“, kaže Frimen, čije reči prate arhivski kadrovi sukoba mase i specijalaca za vreme postsovjetske Rusije, koje zatim smenjuje kadar na kojem se vidi ruski lider Vladimir Putin.

Frimen proglašava tog čoveka za „zakletog neprijatelja“ SAD.

Na snimku se tvrdi da će se Moskva osvetiti SAD za raspad SSSR-a.

Glumac optužuje Rusiju za sajber napad na demokratske države i za širenje propagande. Na kraju snimka on poziva predsednika SAD Donalda Trampa da „kaže istinu“ i obrati se Amerikancima povodom „ruskog mešanja“ u izbore.

„Slobodnom svetu treba naše liderstvo“, zaključio je on.

Snimak je napravljen u okviru projekta Komiteta za istragu protiv Rusije. Kao članovi ekspertskog saveta na sajtu organizacije su navedeni režiser Rob Rejner, bivši šef Nacionalne obaveštajne službe Džejms Kleper, naučni saradnik Saveta za međunarodne odnose Maks But i politikolozi Norm Ornštejn i Čarls Sajks.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.