Slavna francuska diva se oporavlja od moždanog udara

Izvor: B92, 08.Nov.2019, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slavna francuska diva se oporavlja od moždanog udara

Slavna francuska glumica Katrin Denev (76) veoma dobro reaguje na terapiju i odmara se nakon što je ove nedelje tokom snimanja filma imala blagi moždani udar, saopšteno je iz okruženja glumice.

"Kao što smo ranije rekli, neće imati problema s motorikom. Odmara se i dodatna ispitivanja su u toku", navelo je njeno okruženje i dodalo da je moždani udar bio blag i da je glumica imala sreću, jer su lekari brzo intervenisali.

Čuvenoj glumici je pozlilo u utorak u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolničkom krugu na širem području Pariza za vreme snimanja scena novog filma "De son vivant" (Za života) rediteljke Emanuele Berko. Katrin Denev je odmah smeštena na odeljenje i kasnije prebačena u drugu bolnicu u Parizu.

U 50-godišnjoj glumačkoj karijeri, Katrin Denev je snimala s najpoznatijim rediteljima od Luisa Bunjuela, do Romana Polanskog, Andrea Tešinea i Larsa fon Trira. Igrala je u ostvarenjima koja su postala klasici filmske umetnosti.

Među najpoznatijim filmovima Katrin Denev su "Šerburski kišobrani" Žaka Demija (1964), "Odbojnost" Romana Polanskog, "Lepotica dana" Luisa Bunjuela (1967), "Poslednji metro" Fransoa Trifoa (1980) i "Indokina" Režisa Varnijea (1992), za koji je dobila svoju jedinu nominaciju za Oskara.

Američki magazin Luk (Look) nazvao ju je najlepšom ženom sveta, bila je lice za parfem modne kuće Šanel i muza modnog kreatora Iv-Sen Lorana, a u inostranstvu predstavlja simbol francuske elegancije i jedna je od retkih francuskih glumica koja se nalazi u holivudskom Holu slavnih.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Katrin Denev se oporavlja posle blagog moždanog udara

Izvor: NoviMagazin.rs, 08.Nov.2019

Slavna francuska glumica Katrin Denev (76) veoma dobro reaguje na terapiju i odmara se nakon što ove nedelje tokom snimanja filma imala blagi moždani udar, saopštilo je danas okruženje glumice..."Kao što smo ranije rekli, neće imati problema sa motorikom. Odmara se i dodatna ispitivanja su u toku",...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.