Skok padobranom: Ovde se i najhrabriji predomisle

Izvor: B92, 20.Avg.2020, 12:53

Skok padobranom: Ovde se i najhrabriji predomisle

Ko god ostaje u Srbiji, u Vojvodini može pronaći mnogo aktivnosti koje će leto i predstojeću jesen, učiniti nezaboravnim.

Naime, padobranstvo se na listi ekstremnih sportova visoko kotira.

Svake sezone na subotičkom aerodromu skoro svako može postati padobranac, ondosno pomeriti svoje granice i neke svoje neosnovane strahove vrlo brzo pretvoriti u čistu sreću.

Kad god im dozvoljava vreme, padobranci u Subotici uživaju u sportskim skokovima, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u tandem skokovima, a takođe rade i sa učenicima.

Iako na svakom aerodoromu postoji mnogo različitih karaktera, jedno im je zajedničko: Oni su čuvari godinama nagomilanih iskustva sa neba i padobranstva u koje su, kako kažu, uglavnom uplovili slučajno.

Obuka padobranaca uključuje sva terijska učenja o ovoj disciplini. Uče se razne tehnike od napuštanja aviona pa sve do prizemljenja. Potrebno je savladati celokupnu obuku kako bi se dobila dozvola za samostalne skokove.

Pre izvođenja prvog skoka, učenik je obavezan da položi testove iz teorije koju je slušao.

Opširnije u video - materijalu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.