Savitljiva flaša koja stane u gotovo svaki džep (VIDEO)

Izvor: B92, 17.Maj.2015, 09:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savitljiva flaša koja stane u gotovo svaki džep (VIDEO)

Kako izgleda savitljiva flaša koja bez problema staje u gotovo svaki džep, a dimenzije su joj nešto veće od šibice?

Svakog minuta u svetu se baci gotovo 90 000 flaša, što predstavlja ogroman ekološki problem.

Ali, i tome bi na kraj mogla stati ova inovativna flaša vrlo zanimljivog i funkcionalnog dizajna. Reč je o Hydaway savitljivoj flaši koja bez problema može stati u gotovo svaki džep, što je čini posebno atraktivnom.

Flašu je kreirao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dizajner Niki Singlab, napravljena je od bio-razgradljivog silikona, u nju stane 6 dcl tečnosti, a kada se sklopi zauzima samo 3,2 centimetra.

Hydaway savitljiva flaša namenjena je za višekratnu upotrebu, a posebno će se svideti avanturistima i ljudima koji često putuju. Kad popijete sok ili vodu, flašu odmah sklopite i jednostavno je stavite u džep ili torbu/ranac, gde će zauzeti minimalno mesta.

Ova je ideja začeta još 2012 godine, a nakon završenog prototipa, Kickstarter je u aprilu ovu flašu lansirao u masovnu proizvodnju.

Pogledajte kako ona zapravo funkcionše.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.