Sankcionisana ustaška profesorka: Podsticala i gledala ih sa smeškom

Izvor: B92, 01.Jun.2022, 09:19

Sankcionisana "ustaška" profesorka: "Podsticala i gledala ih sa smeškom"

Profesorka hrvatskog jezika Industrijsko zanatske škole u Slavonskom Brodu Nives Romanjek sankcionisana je zbog fotografije učenika završnog razreda te škole, koji su nosili maskirane pantalone, beretke i crne majice sa natpisom koji insinuira na ustaški poklič "za dom spremni".

Uz to ona je učenike fotografila sa podignutom desnicom u znak nacističkog pozdrava, pa je direktor škole Luka Mladinović doneo odluku o sankcionisanju nastavnice.

Profesorka sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << skandalozne ustaške fotografije: "Ne vidim ništa loše, to su dobra deca"

Profesorka Romanjek, koja ih je podsticala i gledala sa smeškom, takođe je nosila crnu majicu sa natpisom i maskirne pantalone. U saopštenju direktora dostavljenom hrvatskim medijima se navodi, između ostalog, da je na osnovu utvrđenih činjeica i okolnosti, kao i razgovora sa nastavnicom i roditeljima učenika odlučio da Romanjekovoj izrekne pisano upozorenje na obveze iz radnog odnosa s mogućnošću otkaza ugovora o radu.

Ko je profesorka koja je šokirala fotkom dece s fašističkim pozdravom - nije joj prvi ustaški ispad

Navodi se i da ona u narednoj školskoj godini više neće moći da aplicira za razredno starešinstvo nijednog odeljenja u ovoj školi.

Ustašluk u Hrvatskoj – maturanti u crnim uniformama salutiraju, profesorka oduševljena FOTO

Direktor se u saopštenju izvinio medijima i izrazio žaljenje u svoje i ime školskog centra na, kako je naveo, neprimerenim verbalnim istupima pojedinih zaposlenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sankcija nastavnici u Slavonskom Brodu zbog podsticanja na ustaštvo - ne može da konkuriše za razrednog starešinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Jun.2022

Profesorka hrvatskog jezika Industrijsko zanatske škole u Slavonskom Brodu Nives Romanjek sankcionisana je zbog fotografije učenika završnog razreda te škole, koji su nosili maskirne pantalone, beretke i crne majice sa natpisom koji insinuira na ustaški poklič "za dom spremni"...Uz to ona je učenike...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.