Rešite se herpesa pomoću jednostavnog trika!

Izvor: Telegraf.rs, 30.Sep.2014, 06:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rešite se herpesa pomoću jednostavnog trika!

Groznica, odnosno herpes simpleks, predstavlja plik, odnosno ranicu koja se najčešće pojavljuje u predelu usana. Da ne biste stalno koristili antiviralne lekove, evo jednostavnog recepta da ga se rešite u domaćoj radinosti

Herpes simpleks je relativno bezopasna, ali dosadna virusna infekcija koja se često vraća na isto mesto u vidu groznice na usni. S obzirom na to da onima koji od nje pate nanosi mnogo muke, donosimo vam jednostavan lek, koji sigurno imate u kuhinji. >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Verovali ili ne, sve što vam treba jeste jedan jedini čen belog luka.

Češanj belog luka sitno iseckajte i stavite preko groznice. Pustite da odstoji desetak minuta, zatim ga skinite i isperite toplom vodom. Ovaj postupak ponovite pet puta, a u roku od 12 sati herpes će nestati kao rukom odnešen. Ukoliko je reč o većem herpesu, postupak ponovite i sutradan.

Foto-ilustracija: Foter.com / Jakob E

Beli luk povećava odbrambenu sposobnost organizma. Bogat je mnogim mineralima kao što su kalcijum, sumpor, fosfor i gvožđe. Sadrži i eterična ulja kao što su alicin i vitamine, pa ga zato mnogi nazivaju antibiotikom iz prirode.

Foto: Wikipedia/Luis Miguel Bugallo Sánchez

Osim toga, beli luk je izvrstan borac protiv visokog krvnog pritiska, koristi se za razgradnju masti u krvi, sprečava nastanak raka, leči aterosklerozu, dijabetes, bolesti srca, reumu, glavobolje, ublažava stres, umor, bronhitis, hronični kašalj, astmu, izbacuje toksine iz tela, pomaže kod čišćenja creva, poboljšava cirkulaciju i sprečava trombozu.

(Telegra.rs / MojeZdravlje)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Resite-se-herpesa-pomocu-jednostavnog-trika

Izvor: medio.rs, 30.Sep.2014

Groznica, odnosno herpes simpleks, predstavlja plik, odnosno ranicu koja se najčešće pojavljuje u predelu usana. Da ne biste stalno koristili antiviralne lekove, evo jednostavnog recepta da ga se rešite u domaćoj radinosti..Herpes simpleks je relativno bezopasna, ali dosadna virusna infekcija koja...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.