Ranoranioci nisu ništa bolji

Izvor: Domino Magazin, 01.Dec.2014, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ranoranioci nisu ništa bolji

Od onih koji vole da zaglave

Zar vam se ne čini da svi misle da su ranoranioci organizovaniji i produktivniji od osoba koje vole da odspavaju malo duže?

Ipak, novo istraživanje ukazuje da nema razlika između njih po pitanju efikasnosti.

I ne samo to već i da je sklonost tome da li ćete biti noćna ptica ili ranoranilac zapravo zapisana u vašem genetskom kodu.

Dakle, naučno je dokazano da neispavanost zaista utiče na moždanu aktivnost. Zato >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << će noćne ptice verovatno biti lošije volje zbog manje hormona 'dobre volje', serotonina i dopamina i nešto manje produktivni od onih koji spavaju dovoljno.

Ipak, oni će biti kreativniji i imaće bolje kognitivne sposobnosti od jutarnjih tipova.

Takođe, hormon stresa kortizol je povezan sa boljim finansijama. Uz to noćni tipovi su psihički izdržljiviji od ranoranilaca.

Dakle, slobodno zaglavite večeras...

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.