Rad van kancelarije za veću produktivnost

Izvor: B92, 06.Jul.2009, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rad van kancelarije za veću produktivnost

Mogućnost rada od kuće, odnosno van kancelarije, dovela je do velikog povećanja radne i životne fleksibilnosti, produktivnosti i sveukupnog zadovoljstva kod većine od skoro 2.000 anketiranih zaposlenih u američkoj informatičkoj kompaniji "Cisko" (Cisco), pokazalo je istraživanje koje je sprovela agencija "Televorker".

Tokom istraživanja je 69 odsto ispitanika izjavilo da postižu veću produktivnost kada rade van kancelarije, a 75 odsto njih da zadatke obavljaju sa manje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kašnjenja.

Mogućnost da komuniciraju i sarađuju sa kolegama radeći van kancelarije oni su ocenili kao istu, ako ne i bolju, nego kada rade na istom mestu.

Jedan od razloga za to leži u činjenici da zaposleni u kancelarijama ne mogu 100 odsto da se posvete projektu na kojem rade, jer ih neko neprestano prekida ili im daje dodatne zadatke, što kod kuće nije slučaj.

Rad od kuće počele sa da praktikuju i neke firme na Balkanu, poput hrvatskog Eriksona i Podravke.

Sociolozi predviđaju da će se, uz sve brži razvoj komunikacionih tehnologija, sve više menjati i način rada. Predviđa se da će uskoro više od 100 milona ljudi u svetu raditi van kancelarija.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.