Propali jubilej: Gradić isplanirao proslavu za pogrešnu godinu

Izvor: B92, 13.Dec.2017, 10:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Propali jubilej: Gradić isplanirao proslavu za pogrešnu godinu

Ljudi iz vlasti Šarlvila u Australiji bili su i više nego iznenađeni kada su saznali da su zakasnili tri godine sa obeležavanjem 150-godišnjice postojanja ovog gradića.

Gradonačelnik Eni Loston kaže da su lokalci mislili da je postojanje grada zvanično priznato 1868. godine, sve dok poseta državnom arhivu u Kvinslendu nije pokazala da je u pitanju 1865. godina, piše BBC.

Konfuziju su izazvale rasprave lokalnih istoričara, kao i činjenica da su mnoga dokumenta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << uništena u velikim poplavama koje su devedesetih godina zadesile ovo mesto.

Lostonova kaže da je slavlje planirano više od godinu dana, i da će se održati uprkos zabuni, prenosi Telegraf.

"Svakako ćemo nadonkaditi ono što smo propustili. Ne znam samo šta ćemo sa tom trojkom", našalila se Lostonova.

"Ali, nije kao da nam je potreban povod za slavlje", zaključila je.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Propao jubilej: Gradić isplanirao proslavu za pogrešnu godinu

Izvor: Vesti-online.com, 13.Dec.2017

Vlasti Šarlvila u Australiji bili su i više nego iznenađeni kada su zakasnili tri godine sa obeležavanjem 150-godišnjice postojanja ovog gradića...Gradonačelnik Eni Loston kaže da su lokalci mislili da je postojanje grada zvanično priznato 1868. godine, sve dok poseta državnom arhivu u Kvinslendu...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.