Princ Vilijam: Trofejni lov je u nekim situacijama opravdan

Izvor: B92, 16.Mar.2016, 16:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Princ Vilijam: Trofejni lov je u nekim situacijama opravdan

Vojvoda od Kembridža i naslednik trona Ujedinjenog Kraljevstva princ Vilijam smatra da je trofejni lov u nekim slučajevima opravdan.

Vilijam, koji je predsednik udruženja “United for Wildlife” izjavio je da u Africi ipak ima mesta za komercijalni lov.

“To nije nešto što bi radili svi, ali argument koji ide u prilog regulisanom i dobro kontrolisanom komercijalnom lovu je taj da novac od ubijenih starih životinja ide za zaštitu drugih vrsta”, izjavio je princ.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Britanska organizacija “Lion Aid” koja se bavi zaštitom lavova izrazila je žaljenje zbog njegove izjave.

“Tužno je čuti da princ Vilijam konstatuje da u ‘Africi ima mesta za komercijalni lov, kao i bilo gde drugo u svetu’. U Africi je ostalo manje od 15.000 lavova u divljini i nema mesta komercijalnom lovu na te životinje. Procenjuje se da u divljini ima samo 1.500 mužjaka, a ako se održi postojeći tempo trofejnog odstrela od oko 300 jedinki godišnje, nastavak te prakse ne može biti održiv”, rekao je dr Piter Ket, direktor organizacije.

Inače, Vilijam i njegov brat Hari poznati su ljubitelji lova. Vojvoda od Kembridža je 2014. putovao u Španiju kako bi lovio divlje svinje, a 2004. Hari je fotografisan nad ubijenim bivolom u Argentini, samo nedelju dana nakon što je apelovao za spas afričkih ugroženih vrsta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.