Preminuo Dart Vejder iz Lukasovih Zvezdanih ratova

Izvor: B92, 29.Nov.2020, 10:34

Preminuo Dart Vejder iz Lukasovih Zvezdanih ratova

Britanski glumac Dejvid Prous, poznat po ulozi Darta Vejdera u trilogiji "Ratovi zvezda" američkog reditelja Džordža Lukasa, preminuo je u 85. godini.

Dejvid Čarls Prous bio je engleski bodibilder iz Bristola, dizač tegova, ali i karakterni filmski i televizijski glumac.

Širom sveta bio je najpoznatiji po ulozi negativca Darta Vejdera u originalnoj trilogiji "Ratovi zvezda", a 2015. godine glumio je u dokumentarnom filmu "Ja sam tvoj otac", o svojoj ulozi u Lukasovom remek delu naučne fantastike, preneo je BBC.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dart Vejder i Ratovi zvezda: Glumac Dejv Praus preminuo u 85. godini

Izvor: Danas, 29.Nov.2020

BBC Dejv Praus, nekadašnji bodibilder iz Bristola najpoznatiji po ulozi Darta Vejdera u filmskoj trilogiji Ratovi zvezda, preminuo je u 85. Godini. Praus je izabran da glumi Vejdera jer je bio fizički dominantna ličnost, ali je glas ovom čuvenom filmskom negativcu dao Džejms Erl Džouns. „Neka...

Nastavak na Danas...

UMRO NAJPOZNATIJI NEGATIVAC NA SVETU Svi se oproštaju od čuvenog Dart Vejdera iz "Ratova zvezda"

Izvor: Blic, 29.Nov.2020

Dejvid Praus, britanski dizač tegova koji je postao filmska ikona 70-tih i 80-tih godina prošlog veka igrajući negativca iz Ratova Zvezda Darta Vejdera, umro je u 85. godini, javljaju mediji.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.