Poznata porodica želi pravo na poligamiju

Izvor: B92, 17.Dec.2011, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Poznata porodica želi pravo na poligamiju

Advokati poligamne porodice koja se proslavila svojom rijaliti serijom "Sister wives" na televiziji TLC, zatražili su od federalnog sudije u Juti da prihvati njihovu žalbu na zakon te američke savezne države o bigamiji.

Kodi Braun i njegove žene Meri, Džanel, Kristina i Robin podneli su julu tužbu američkom okružnom sudu u Solt Lejk Sitiju.

Junaci šoua "Sister Wives" na tvrde da je zakon neustavan pošto krši njihovo pravo na privatnost, tako što im zabranjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da žive zajedno i pod kriminal svrstava njihove privatne seksualne odnose.

Po zakonu države Juta, ljudi su krivi za bigamiju ako imaju više dozvola za brak ili ako kao par žive sa drugom odraslom osobom u vezi nalik braku.

Braunovi i njihovo 17 dece preselili su se u januaru u Nevadu, nakon što je policija pokrenula istragu zbog bigamije. Braunovi praktikuju poligamiju kao deo verskih ubeđenja.

Sudija Američkog okružnog suda Klark Vadups saslušao je argumente u slučaju u petak i sada ih razmatra. Nije poznato kada će doneti presudu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.