Povređena ajkula zatražila pomoć od ronioca (VIDEO)

Izvor: B92, 27.Mar.2017, 16:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređena ajkula zatražila pomoć od ronioca (VIDEO)

Limun ajkula kojoj se udica zakačila za kožu, tražila je pomoć od ronioca Džoša Eklesa u vodama Floride.

Ona je nekoliko puta prišla roniocu i udarila ga nosem. Pošto je shvatio da ajkula pokušava da mu privuče pažnju, Ekles je pogledao njen stomak i otkrio da iz njene kože viri udica.

"Svaki put kad je prolazila pored mene, udarila bi me malo jače. Ove ajkule nam se često približavaju, ali ne udaraju u nas tako često", rekao je on.

Ekles kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da mu je drago što je imao tako prisan odnos sa ajkulom.

Inače, ova vrsta smatra se potpuno bezopasnom za ljude. Ujedaju i napadaju isključivo onda kad se osećaju ekstremno ugroženo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

I ajkule imaju dušu: Povređena morska neman zatražila pomoć od ronioca

Izvor: BKTV News, 27.Mar.2017

Negde u dalekim vodama Floride jednoj ajkuli se udica zakačila za stomak. Ne mogavši više da trpi bolove, prišla je svom arhetipskom plenu - čoveku, i "zamolila" ga za pomoć. ..Dok je ronio u vodama Floride, ronilac Džon Ekleš primetio je neuobičajeno ponašanje takozvane limun ajkule...Ona...

Nastavak na BKTV News...

Ajkula kružila oko ronioca i udarala ga sve jače: Ubrzo je shvatio šta se dešava (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 28.Mar.2017, 00:06

Limun ajkula kojoj se udica zakačila za kožu, tražila je pomoć od ronioca Džoša Eklesa u Jupiteru na Floridi...Ona je nekoliko puta prišla roniocu i udarila ga nosem. Pošto je shvatio da ajkula pokušava da mu privuče pažnju, Ekles je pogledao njen stomak i otkrio da iz njene kože viri udica...-...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.