Izvor: Nezavisne Novine, 24.Feb.2016, 17:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas bolesnog dječaka čuva kao najveće blago (FOTO)

James Isaac ima 9 godina i jako teško priča, pa mu je komunikacija s porodicom prilična muka. Ali sa svojim se najboljim prijateljem razumije i bez riječi. Mahe sve razumije.

Mahe je savršeno istreniran pas koji pomaže autističnim osobama da ostanu smirene i opuštene, što za njih u ovakvim trenucima znači i sigurnost.

Prva je fotografija nastala slučajno, Mahea su pronašli u sobi kako Jamesa tješi prije skeniranja mozga jer ga muče jaki napadaji.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << />
James je morao pod anesteziju, Mahe ga je čuvao i bolnička fotografkinja Louise Goossens zabilježila je kadar.

Jamesu je život prije Mahea bio prilično težak, nije želio ni družiti se s porodicom, uvijek je bio tjeskoban i htio se maknuti od svega i svih. Sada je sve drugačije :)

(NN/index.hr)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.