Ovog čoveka sa punim pravom zovu fenomen

Izvor: B92, 03.Dec.2013, 18:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovog čoveka sa punim pravom zovu "fenomen"

Mornar iz Nigerije Harison Okene uspeo je da preživi više od 60 sati u okrenutom brodu 30 metara ispod površine vode.

Ovaj neverovatan snimak načinjen u trenutku kada su ronioci otkrili Harisona unutar potopljenog broda koji je doživeo nesreću blizu obale Nigerije tek se nedavno pojavio na internetu.

Harisonova priča, koja se u medijima pojavila u junu, dovela je do toga da ga sada svi opisuju kao „fenomen“ zato što je uspeo da preživi u vazdušnom džepu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << toliko dugo i to na dubini koja se smatra opasnom čak i za mnoge ronioce.

Ronioci su ga pronašli prilikom operacije proveravanja olupine i bili su prilično iznenađeni kada su ga otkrili.

Okene je preživeo nesreću nakon što posle prevrtanja broda uspeo da pronađe vazdušni džep u kupatilu, a u životu je ostao tako što je uzimaomale gutljaje Koka kole.

Ronioci su u prvom trenutku bili zabrinuti da bi mogao da paniči a tokom vremena provedenog ispod vode, postojala je šansa da je apsorbovao opasnu količinu azota.

Okeneu su ronioci dali opremu za ronjenje i bio je smešten u ronilačko zvono pre nego što su ga polako vratili do površine gde je proveo dva dana u komori za dekompresiju.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Pogledajte: Preživeo 60 sati na dnu okeana!

Izvor: Dzungla.org, 03.Dec.2013

Kada su ronioci počeli da tragaju za telima poginulih u brodolomu, nisu očekivali da će pronaći i jednog preživelog. Harison Okene, koji je inače bio kuvar na brodu, preživeo je 60 sati na dnu okeana, zahvaljujući „vazdušnom džepu“ koji se stvorio u delu broda u kom se nalazio,...

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.