Ovo su sve planete koje je NASA do sada pronašla (VIDEO)

Izvor: B92, 07.Nov.2013, 14:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo su sve planete koje je NASA do sada pronašla (VIDEO)

NASA je na misiji da ulovi sve planete, i do sada je imala poprilično uspeha u svojoj potrazi.

Ove nedelje svemirska agencija objavila je da je svemirski teleskop Kepler otkrio 833 planete od januara tako dovodeći broj poznatih planeta do njih 3.538.

U slučaju da vam je teško da zamislite ovaj broj, NASA je napravila animaciju koja ilustruje sve planete koje je Kepler otkrio.

Vizualizaciju je napravio Danijel Fabricki, i u pitanju je treća po redu koja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oslikava planete koje je Kepler otkrio.

Animacija pokazuje „relativne veličine orbite i planeta u planetarnim sistemima koje je Kepler otkrio do 13. novembra“, napisao je Fabricki na svojoj YouTube stranici.

NASA je svemirski teleskop Kepler lansirala 2009. godine, a njegov cilj bio je beleženje svemirskih tela koje orbitiraju oko zvezda u Mlečnom putu u nadi da će pronaći više planeta sličnih Zemlji.

Ono što su naučnici otkrili jeste podatak da su ovakve planete znatno uobičajenije nego što se to mislilo.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.